logo fokkelien

 AstroCursus

Astrotweelingen & onderzoek

Deel II: De meiserie,

vijf Stieren zonder water

Het tweede deel van de lezing was gewijd aan vijf Stieren, mannen, alle geboren op 15 mei 1949. Er is een referentiehoroscoop en er zijn vier horoscopen van astrotweelingen, afkomstig uit de Astro-databank. Op die dag stonden er geen planeten in watertekens. Twee van de vijf hebben een beetje water: één heeft asc Schorpioen, de ander MC Schorpioen.
De Chinese astrologie biedt een interessante aanvulling: deze toch al zeer aardse mannen zijn Aarde-Ossen (er zijn ook vuur-, water-, metaal- en hout-ossen).

De aanwezigen krijgen vijf horoscopen waarop alleen voornamen vermeld staan, en een lijstje met de volgende gegevens: 2 horoscopen zijn van astrologen, 1 is van een rechter, 1 van een politicus en 1 van een beeldhouwer. Twee van de vijf zijn overleden. Vraag: welke horoscoop is van de rechter? Er is maar een paar minuten tijd; drie horoscopen bestuderen is net haalbaar. Ik verwijder een astroloog en de beeldhouwer.

Twee van de aanwezigen aarzelen nauwelijks, zij kiezen onmiddellijk de juiste horoscoop. De anderen hebben een paar minuten nodig en komen dan met de rechter en/of de politicus. Eén aanwezige kiest de astroloog.
Argumenten voor de rechter: Zon in X cj MC (orb 2°), Saturnus in XII cj ASC (orb bijna 3°), Mercurius in Tweelingen.
De keuze voor de politicus is helemaal niet gek, want hij is van huis uit advocaat. Degenen die voor hem hadden gekozen, vinden zelf achteraf dat hun argumenten meer van toepassing zijn op een advocaat. Speurwerk bijvoorbeeld, waarop asc Schorpioen wijst, ligt niet op het pad van een rechter.
De astroloog is een taalkundige en filosoof, die de eerste 12 jaar van zijn carrière bij de Deutsche Bundesbank heeft gewerkt in een vrij hoge functie.

De horoscopen:

Hier volgen de horoscopen op volgorde van geboortetijdstip met wat biografische gegevens.

Horoscoop Hajo BanzhafHajo Banzhaf, 15.05.1949 geboren te Gütersloh (DE) 00:02 uur. RR: A.
Astroloog en auteur. Heeft zeer veel boeken gepubliceerd. Plotseling gestorven op 11 februari 2009 om 14:45 in München aan een aneurysma, binnen twee jaar na het overlijden van zijn (tweede) vrouw, ook een astroloog. Volgens vrienden kon hij niet over haar dood heen komen.
Er is vrij veel informatie over Banzhaf te vinden op internet. De link hier leidt naar wat er op astro.com over hem wordt geschreven.

Horoscoop Bernard Moninot

Bernard Moninot, 15.05.1949 geboren te Le FAY (FR) 11:00 uur. RR: AA.
Beeldhouwer & hoogleraar Hogeschool voor de Kunsten te Parijs.
Zie ook FR Wikipedia en zijn eigen website.Horoscoop rechter

Rechter, 15.05.1949 geboren te Leiden (NL) 12:30 uur. Informatie van ouders.
Wist al als klein kind dat hij rechten wilde studeren, speelde kort met de gedachte aan een loopbaan als advocaat, maar koos uiteindelijk voor het rechterschap. Mijdt publiciteit zoveel mogelijk. Zeer sportief, met name zeezeilen.
Referentiehoroscoop.

Horoscoop Jean-F Hory

Jean-François Hory, 15.05.1949 geboren te Neufchâteau (FR) om 18:00 uur. RR: AA.
Links-radicaal politicus, oorspronkelijk advocaat.
Zie ook:fr.wikipedia.Horoscoop Bruce Marshall

Bruce Marshall, 15.05.1949 geboren te Cleveland (OH, USA) 23:39 uur. RR: C.
Astroloog, had o.a. vele jaren een radio-programma. Zoon van gegoede ouders. Overleden op 28.03.2005 aan leverkwaal. 2x getrouwd geweest. Dol op zeilen en buitensporten in het algemeen.
Zie ook wat er op astro.com over hem wordt geschreven.Al deze mannen (ook de rechter) zien/zagen er goed uit, zijn/waren lang en atletisch gebouwd. Allemaal zijn/waren ze succesvol in hun beroep. Allemaal hebben/hadden ze veel gevoel voor humor. Jean Hory noemt zichzelf in een TV-interview een romanticus. Die kwalificatie geldt ook voor de rechter.
De twee astrologen zijn gestorven. Van hen wordt gemeld dat ze 2x getrouwd zijn geweest. Van de beeldhouwer en de advocaat, die nog leven, wordt niets over relaties gemeld, vermoedelijk i.v.m. privacy. De rechter woont 45 jaar samen met zijn vrouw, waarvan 42 jaar getrouwd. Ze hebben vier kinderen.

Discussie:

De twee belangrijkste punten volgen hierna.

  1. Bij het beschrijven van een serie astrotweelingen is een context prettig: wat gebeurde er op de desbetreffende datum in de wereld?
    Ik zal beschrijvingen opnemen bij mijn series.

  2. De rechter is muzikaal en speelt o.a. klarinet, maar kan absoluut niet tekenen of iets moois maken. Toch lijkt de horoscoop van de beeldhouwer het meest op de zijne.
    • De aanwezigen wijzen op Pluto in de asc: “hij hakt er lekker op los”.
    • Hij heeft Mars, Zon en Venus in X.
    • Het MC is de top van een grote (aarde)driehoek: MC driehoek Maan driehoek Saturnus driehoek MC. Die beheerste creativiteit ontbreekt in de horoscoop van de rechter.

Ten slotte:

Ik heb nog niet alle bronnen volledig doorgenomen, en ik hoop op den duur zoveel mogelijk lacunes te kunnen opvullen.
Bij het uitwerken van mijn aantekeningen vond ik nog een astrotweeling voor deze meiserie: een vrij bekende astronaut. Ik neem hem waarschijnlijk ook mee in het onderzoek, alleen al vanwege het contrast van de aardse Stier met een loopbaan in de ruimte.

Home | NAAR BOVEN | sitemap

Laatste versie: dinsdag 21 maart 2023