logo fokkelien

 AstroCursus

Cursusmenu


Basiscursus Astrologie

De Basiscursus, samen met de 12 portretten, is bedoeld voor iedereen die meer van astrologie wil weten. Je hebt geen voorkennis nodig over astrologie. Een korte inhoud vind je in de kolom rechts, of ga naar de volledige inhoudsopgave.

Trends in je leven

Op Astro Extra zijn vijf artikelen te vinden over ‘Trends in je leven’. Ze vormen de basis voor een volledige cursus. Aansluitend op dit vijftal is er nog een zesde artikel over de ronden van de maanknopen. Daar zijn er twee van: de Noord- en de Zuidknoop. De NK wordt ook wel Drakenkop genoemd, en de ZK Drakenstaart, vandaar het plaatje van een drakenkop in de rechterkolom onder ‘Trends’.

Chinese Astrologie

De cursus Chinese Astrologie is nog in de maak, maar met het materiaal dat je hier vindt, kun je al een aardig eind komen. Zoek bijvoorbeeld je jaardier en het bijbehorende element op in de Chinese kalender, zie link in rechterkolom. Het belangrijkste dat nog ontbreekt, zijn portretten van de 12 Chinese dieren. Voorlopig kun je daarvoor andere websites bezoeken of boeken bekijken, zie de link ‘Bronnen’ in de rechterkolom.


Basiscursus: korte inhoud

Vóór je begint
Les 1: Basis
Les 2: Bouwstenen
Les 3: Zon, Maan, Asc & MC
Les 4: Aspecten
Les 5: Overzicht
Trends: enkele cycli

Trends 1-5: hoe bestudeer je trends; de ronden van Saturnus; zelf trends volgen; transits en progressies; transit Saturnus versus progressieve Maan.
Ronden van de Noordknoop.
Chinese astrologie

Inleiding
Basisprincipes
Bronnen
De Chinese kalender

Home | NAAR BOVEN | sitemapLaatste versie: dinsdag 04 april 2023