logo fokkelien

 AstroCursus


Duiding en bronnen

Het is de bedoeling dat dit hoofdstuk uitgroeit tot een volledige catalogus van ervaringen met vaste sterren in het meerlingenonderzoek, zowel meerlingen met dezelfde moeder als astromeerlingen. Voorlopig plaats ik hier een aantal duidingen die berusten op eigen ervaring. De vaste sterren zijn alfabetisch geordend, maar vormen tevens links naar de tabellen van het dierenriemteken waarin ze staan. In de loop van de jaren heb ik ervaringen met vaste sterren in mijn meerlingenonderzoek vastgelegd. Ik ben nu bezig een en ander te verwerken, en ik voeg van tijd tot tijd informatie toe over de werking van specifieke vaste sterren. Op den duur kun je ook direct van de ene groep duidingen naar de andere gaan, maar het is nu nog wel te overzien met de twee links die er zijn (denk ik).

N.B.: In de volgende duidingen worden de dierenriemtekens in het
standaard lettertype weergegeven en de sterrenbeelden groter en cursief.

Duidingen sterren in Ram
Difda of Deneb Kaitos
Algenib
Alpheratz
Baten Kaitos
Al Pherg
Deze ster is volgens Hofman de derde “ster van het noodlot” (hij staat in het teken Ram, maar in de constellatie Vissen, vandaar de laatste van de drie). Als hij actief wordt, zal het laatste offer worden gevraagd. Hij heeft geen grote magnitude (4), maar is zeer invloedrijk. Zijn positie: bij de staart van de noordelijke vis uit het sterrenbeeld Vissen. Volgens King heeft hij vooral negatieve invloed, maar kan hij onder bepaalde omstandigheden groot succes brengen. Er zijn nog twee noodlotssterren: Labrum in Maagd en Terebellum in Steenbok.
Vertex
Nevel.

Duidingen sterren in Stier
Mirach (tot en met 1966 nog in Ram)
Sharatan, Sheratan
Hamal
Almach
Menkar
Capulus
Algol
Wordt beschouwd als malefic wegens zijn wisselende magnitude. Mensen die rond half mei geboren zijn, hebben a ca. 25° in 2. Een man uit mijn archief is geboren op 15 mei 1949 en heeft Algol 25°30' 2 toenemend (d.w.z.: de Zon moet Algol nog passeren) B a 24°17' 2 (orb 1°13'). Dat klinkt ernstig. En ja, hij heeft in zijn jonge jaren wel wat tegenslag gekend, maar over het geheel genomen verloopt zijn leven voorspoedig, en dat vindt hij ook zelf: werk, huwelijk, relatie met kinderen, financiën goed tot zeer goed, kinderen allemaal uitstekend terecht gekomen. Dat geldt overigens ook voor de zeven astromeerlingen die ik in de loop van de tijd voor die datum heb kunnen vinden.
Ook Maxima zit met Algol; zij is geboren op 17 mei 1971; Algol stond toen 25°48', op 3' afstand van a op 25°51' 2. Het gaat om een heel nauwe B, maar hij is wel afnemend: de Zon is Algol al gepasseerd. Zij heeft misschien mindere tijden gekend, maar je kunt haar naar eer en geweten niet als een stakker beschouwen.
De soep wordt inderdaad niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend.
King meldt het volgende: Algol heeft ook een zeer positieve kant. In conjunctie met de Zon heeft de geborene het potentieel om een groot leider te worden. Deze mensen kunnen veel bereiken in de sport en/of in publieke zaken (politiek, recht, etc.). Ze hebben een hoogstaand karakter en zijn een zegen voor hun omgeving (staat er letterlijk).
Veel van wat King meldt, gaat op voor de zeven mannen uit mijn verzameling van 15 mei 1949. Ze zijn allemaal zeer sportief - op het professionele af - en vaak werkzaam voor de publieke zaak. Eén is rechter, een ander advocaat en politicus, dan is er een beeldhouwer die hoogleraar is, en een astronaut. Van de drie bekende astrologen zijn er twee overleden. De anderen zijn sterk, en hoewel in de 70, werken ze nog steeds, alleen de astronaut is met pensioen. Aan de andere kant zijn ongelukken, en ernstige verwondingen moeilijk te vermijden. Van een van de zeven weet ik dat hij een zeer ernstig auto-ongeluk heeft overleefd zonder nare gevolgen; bovendien heeft hij de nodige verwondingen opgelopen.
King noemt een hele reeks mensen met Algol B a; ik laat een paar voorbeelden volgen: Paus Johannes Paulus II, Georges Braque, Eric Satie, Che Guevara. Zie: Astrology King.

Duidingen sterren in Tweelingen
Alcyone (tot en met 1997 nog in Stier)
Pleiaden
Prima Hyadum
Hyaden
Aldebaran, koningsster, tegenhanger Antares (Boogschutter)
Rigel
Bellatrix
Capella
Phact
Mintaka
El Nath
Ensis
Alnilam
Al Hecka
Polaris
Betelgeuze

naar begin artikel  |  naar boven

Duidingen sterren in Kreeft
Menkalinan (tot en met 2003 nog in Tweelingen)
Tejat of T. Prior
Dirah of T. Posterior
Alhena
Sirius
Canopus
Wasat
Mensen die ca. 11 juli geboren zijn, hebben a ca 18° in 4. Dit is heel onfortuinlijk volgens de bronnen, en dat klopt ook wel, alleen al in mijn geval, gezien de serie van acht astromeerlingen die ik heb verzameld voor 11 juli 1947. Eén is op haar 22e vermoord, een ander is moordenaar en zelfmoordenaar, een Syrische docent zit gevangen wegens zijn anti-Assadhouding, een ex-zangeres heeft al vele jaren Parkinson. Zelf heb ik onder meer een verkrachting en ongewenste zwangerschap, zestien jaar zorg voor mijn dementerende partner en meer financiële downs dan ups achter de rug. Toch ben ik c.q. zijn al deze mensen ook gelukkig en succesvol (geweest). Boosdoener is hier de ster Wasat (positie in 1947 17°48'), die welsprekend maakt maar ook veel verdriet brengt. Aan de andere kant zijn er zo tussen 9 en 12 juli in dat jaar zeer succesvolle mensen geboren, mensen die groot geluk hebben (gekend), én het heel moeilijk hebben (gehad). De weldoener hier is Propus. Bovendien is er de mooie positie g D a met een orb van nog geen graad op 10 en 11 juli, een aspect dat ook temidden van ongeluk gelukkig maakt.
Propus
Deze ster heeft een positieve werking, en vormt een tegenwicht tegen de negatieve kanten van Wasat. Positie in 1947 18°12 4.
Castor
Pollux of Hercules, koningsster
Procyon

Duidingen sterren in Leeuw
Praesepe
Noord-Asellus of Asellus Borealis
Zuid-Asellus of Asellus Australis
Acubens
Algenubi of Ras Elased Australis
Alphard
Adhafera
Aljabha
Regulus, koningsster (vanaf 2011/12 in Maagd)

Duidingen sterren in Maagd
Zosma
Denebola
Copula
Labrum
Volgens Hofman een ster van het noodlot, er moet gedaan worden wat al een tijd in de lucht hing. Zie ook Al Pherg in Vissen, teken Ram en Terebellum in Boogschutter, teken Steenbok.
Zavijava
Deze ster heeft volgens King een goede reputatie, al zitten er wel wat maren aan vast. Walt Disney heeft hem bijvoorbeeld conjunct zijn AC, maar ook de door het regime-Poetin voor jarenlang opgesloten Alexej Navalny heeft die positie.
Markeb
Gaat in 2076 naar Weegschaal.

naar begin artikel  |  naar boven

Duidingen sterren in Weegschaal
Zaniah
Vindemiatrix
Caphir
Algorab
Seginus
Foramen Spica, koningsster
Arcturus

Duidingen sterren in Schorpioen
Princeps
Khambalia
Acrux
Alphecca
Zuidschaal, koningsster en malefic
Noordschaal
Unukalhai
Agena
Bungula of Toliman

Duidingen sterren in Boogschutter
Yed Prior
Isidis of Dschubbe
Graffias of Acrab
Han
Antares, koningsster en malefic, tegenhanger Aldebaran (Tweelingen)
Rastaban
Sabik
Ras al-Haque
Lesath
Aculeus
Acumen
Sinistra (in 2016 naar Steenbok)

naar begin artikel  |  naar boven

Duidingen sterren in Steenbok
Spiculum
Polis
Facies
Pelagus of Nunki
Ascella
Manubrium
Wega, ook: Vega
Deneb Okab of Dheneb
Terebellum
Deze ster is, aldus Hofman, de tweede noodlotsster, verbonden met een profetie die zich gaat voltrekken. Zie ook Al Pherg in Vissen, teken Ram en Labrum in de Beker of Kratèr, teken Maagd.

Duidingen sterren in Waterman
Albireo
Altair
Giedi
Dabih
Oculus
Bos
Armus
Dorsum
Castra
Nashifa of Nashira
Sadalsuud
Deneb Algedi

Duidingen sterren in Vissen
Sadalmelek
Fomalhout
Deneb (Adige)
Skat
Achernar
Markab
Scheat (gaat in 2040 naar Ram)

naar begin artikel  |  naar bovenHome | NAAR BOVEN | sitemap
Laatste versie: woensdag 08 november 2023